Grader digitale fundusscreening bij diabetes voor huisartsen, optometristen en orthoptisten 7 mei 2024

Wat vonden voorgaande cursisten van dit onderwijsprogramma?

Huisarts Hasan Poyraz (evaluatie van 2 oktober 2020)

Was de gegeven informatie goed? Heeft u iets gemist?

Veel informatie met veel plaatjes; hier had ik ook op gehoopt.

Systematische analyse van de foto’s; dit geeft ook structuur en houvast bij je dagelijkse beoordelingen.

Nilofar Sultanali, optometrist ( (evaluatie van 2 oktober 2020)

Wat vond u de sterke kanten van de training?

-             Dat de cursisten werden erbij betrokken om de foto’s te beoordelen en de docent gaf daarbij zijn feedback, dat was echt top.

 

Datum

Dinsdag 7 mei 2024 van 14.00 tot 18.00 uur

Locatie

In uw eigen omgeving. De scholing wordt gehouden in de vorm van een webinar. U zit met een kleine groep van rond 5 medecursisten en de docent op uw eigen locatie. Er is geen speciale software nodig op uw computer. U krijgt van ons een link.  Het webinar loopt via een computer met microfoon, webcam en speakers, zoals in een laptop met windows of iOS.

Doelgroepen

De cursus is bedoeld voor huisartsen die ingeschreven staan in het CHBB-register Oogheelkunde,  huisartsen met bovengemiddelde belangstelling voor de oogheelkunde, (klinisch) optometristen, orthoptisten, PA's en TOA's. 

Doelstelling

Na het volgen dan de cursus bent u in staat diabetische retinopathie vast te stellen op fundusfoto’s en weet u bij welke retinopathie er verwezen moet worden. Tevens bent u in staat een pluis niet-pluis beoordeling en adequate advisering af te geven van bijkomende pathologie.

Docent

R. van der Pol, oogarts

Accreditatie

Geaccrediteerd bij KNMG CLuster 1 (Huisarts, Specialist ouderengeneeskunde en Arts voor verstandelijk gehandicapten) voor 4 accreditatiepunten periode 2024-2025. 

Optometristen / orthoptisten en PA's kunnen zich ook inschrijven voor dit onderwijs en krijgen na het voldoende doorlopen van het onderwijs een certificaat van deelname.

Programma

U krijgt digitale entree toets toegestuurd per mail om thuis te maken.

Onderstaand het programma dat start om 14:00 uur. 

14.00

Inleiding door R. van der Pol, oogarts; waar let u op bij beoordelen fundusfoto’s

14.30Waarom screening, organisatie screening, wanneer verwijzen
15.00Diabetische retinopathie; verschijningsvormen, verloop, therapie
15.30Fundusfoto’s met verschillende afwijkingen; het accent ligt op herkennen diabetische retinopathie. Ter sprake komen herkennen papilafwijkingen, vasculopathie, leeftijdsgebonden macula degeneratie, naevi en pigmentblad variaties
16.00 -16.15Pauze
16.15-17.45Fundusfoto’s met verschillende afwijkingen door graders ingestuurd; het accent ligt op herkennen diabetische retinopathie. Ter sprake komen herkennen papilafwijkingen, vasculopathie, leeftijdsgebonden macula degeneratie, naevi en pigmentblad variaties. Foto’s van deelnemers vorige cursussen komen ook ter sprake.
17.45-18.00 Bespreking toets, evaluatie  en afsluiting

Resultaat: u bent in staat diabetische retinopathie vast te stellen op fundusfoto’s en weet bij welke retinopathie er verwezen moet worden. Tevens bent u in staat een pluis niet pluis beoordeling en adequate advisering af te geven van bijkomende pathologie.


Flexibele invulling dagprogramma

Gelet op de kleine groepsgrootte en de persoonlijke onderwijsvorm kunnen deelnemers het programma mede naar wens vormgeven. Bijvoorbeeld door het leggen van nadruk op programma-onderdelen of het inbrengen van eigen casuïstiek.

Organisatie

Eyecareacademy.nl in samenwerking met oogarts Alrijne Ziekenhuis.

Aantal deelnemers

Minimaal 5 deelnemers en maximaal 6 deelnemers

© 2017 - 2024 eyecareacademy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel